2247025433 Δύο Λισκάρια, Λέρος vareladiko.leros@gmail.com

H Λέρος
Vareladiko | Καφέ - Εστιατόριο Λέρος

Η Λέρος ανήκει στα Δωδεκάνησα και είναι το ένατο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος. Το όνομα του νησιού προέρχεται από τη λέξη "λέρος" που σημαίνει λείος ή επίπεδος στα αρχαία ελληνικά. 

Με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορία, αλλά και ωραίες θάλασσες, η Λέρος αποτελεί την καλύτερη επιλογή για εσάς που αναζητάτε ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές.

Τα Άλιντα είναι οικισμός και τουριστικό θέρετρο της Λέρου. Βρίσκεται στο κέντρο του όρμου της Αγίας Μαρίνας και είναι η πιο εξελιγμένη τουριστική περιοχή του νησιού. Η περιοχή είναι κατάφυτη με πεύκα και ελιές ενώ η μεγάλη αμμώδη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά είναι μια καλή επιλογή για το μπάνιο σας.
 
 
 
 
 

Αξιοθέατα
Αξίζει να θαυμάσετε τα πολλά παραδοσιακά μονώροφα και διώροφα σπίτια, πυκνοδομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν στενά γραφικά σοκάκια στα οποία μπορείτε να περιπλανηθείτε. 
- Ο Πύργος του Μπελλένη (στην Άλινδα)
- Η εκκλησία του Αγίου Ισίδωρου (στην Άλινδα)
- Το Βυζαντινό Κάστρο της Παναγιάς (στο Λόφο Απιτύκι)
- Οι 6 αναπαλαιωμένοι ανεμόμυλοι (στο Λόφο Απιτύκι) 
- Το Ρωμαϊκό Φρούριο Μπρούτζι (στην Αγία Μαρίνα)
- Ο Παλιός Αλευρόμυλος (στην Αγία Μαρίνα)


Παραλίες
Στη Λέρο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολυσύχναστες και ήσυχες παραλίες. Όλες έχουν καθαρά νερά, ενώ οι περισσότερες διαθέτουν εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες. Ορισμένες έχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και σχολές windsurfing και καταδύσεων. Γνωστές παραλίες στη Λέρο είναι οι Άλιντα, Παντέλι, Παναγιές, Ξηρόκαμπος, Άγιος Ισίδωρος, Μπλεφούτης, Αγία Μαρίνα, Κριθώνι, Βρομόλιθος, Αγιά Κιουρά, Κουλούκι, Μερικιά, Γούρνα, Δυολισκάρια, Δρυμώνας, Βουρλίδια και πολλές μικρές ερημικές αμμουδιές.

Κάθε καλοκαίρι, στη Λέρο θα συναντήσετε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη, όπως επίσης και πανηγύρια με ντόπια μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.